Blog
31. jul 2023.
Šta treba da znate pre nego što poručite svadbenu tortu

Da li ste se ikada pitali zašto je svadbena torta tako važna u čitavom tom vrtlogu priprema za venčanje? Odgovor je jednostavan: simbolizuje ljubav, zajedništvo i slatki početak zajedničkog života. Svadbene torte nisu samo desert. One su umetničko delo, deo vaše priče koju želite da podelite sa svojim najdražima. Važno je da izaberete onu pravu, koja će najbolje oslikati vašu ljubav, zato je izbor prave svadbene torte toliko bitan. Ali, pre nego što poručite svadbenu tortu, postoje nekoliko ključnih stvari koje morate znati kako biste osigurali da vaš poseban dan bude sladak i bez stresa.

Evo nekoliko saveta na šta posebno da obratite pažnju:

  • Broj gostiju: Odredite koliko će gostiju biti na vašoj svadbi. To će vam pomoći da odredite veličinu torte koja će biti dovoljna za sve prisutne.

  • Stil i tema: Razmislite o stilu i temi vašeg venčanja. Torta treba da se uklopi u celokupan izgled vaše proslave, pa odaberite dizajn koji odgovara vašem stilu. Najvažnija reč kada su u pitanju svadbene torte je 'personalizacija'. Svaka ljubavna priča je jedinstvena, a vaša svadbena torta treba to da prikaže. Važno je da definišete sve detalje svoje svadbene torte - veličinu, broj spratova, ukuse, dekoraciju. Inspiraciju potražite na sajtovima poslastičarnica kao i na platformama sa fotografijama, verujemo da se tamo krije dragulj vašeg posebnog dana!



  • Ukusi: Pitanje ukusa je ključno! Razmislite o omiljenim ukusima vas i vašeg partnera, ali i o ukusima vaših gostiju. Raznovrsnost može biti odlična opcija. Obzirom na to da je torta uglavnom na više spratova, možete se odlučiti da svaki sprat ima drugačiji ukus torte! Odaberite tradicionalne – čokoladne ili voćne, ali se možete opredeliti i za one sa specifičnim dijetalnim potrebama - bez glutena, alergena, laktoze ili šećera.

  • Reputacija poslastičarnice: Istražite i izaberite pouzdanu poslastičarnicu sa dobrim preporukama i pozitivnim ocenama. Pogledajte njihove prethodne radove kako biste bili sigurni u kvalitet i estetiku. Vodite računa da svi sastojci koje poslastičarnica koristi budu kvalitetni i da zadovolje sve vaše standarde. Dodatno možete potpisati ugovor sa poslastičarnicom koji detaljno opisuje sve usluge i troškove kako biste izbegli sve nejasnoće.



  • Dostava i postavljanje: Proverite sa poslastičarnicom kako će se torta dostaviti i postaviti na dan venčanja, pažljivo i bez oštećenja. Osigurajte da su svi detalji oko dostave unapred dogovoreni: tačno vreme i mesto je potrebno napomenuti dostavljačima, kao i osoblju restorana na vašem venčanju kako bi se osiguralo da sve protekne glatko.

  • Proba ili degustacija: Ako je moguće, zakazivanje degustacije ukusa ili porčivanje probne verzije svadbene torte može vam pomoći da izaberete savršene ukuse i dizajn koji vam odgovara. Pažljivo se informišite o svim detaljima degustacije kao i ceni.

  • Budžet: Poslednje, ali ne manje bitno - postavite jasan budžet za tortu i držite se tog ograničenja. Cene svadbene torte mogu varirati: od dekoracije, kilaže torte, broja gostiju ali i posebnih zahteva sa vaše strane, pa je važno da znate koliko ste spremni da izdvojite.



Pratite ove savete i verujemo da će vaša svadbena torta biti baš obakvu kakvu ste želieli! Torta Ivanjica vam želi svu sreću u zajedničkom životu i da uživate u vašem danu!


Poštovani korisniče, naš sajt koristi kolačiće (cookies) u cilju pobošljanja korisničkog iskustva. Kolačiće upotrebljavamo i kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili funkcije društvenih mreža i analizirali saobraćaj. Podatke o tvojoj upotrebi naše web-lokacije delimo s partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinovati s drugim podacima koje si im pružio ili koje su prikupili dok si upotrebljavao njihove usluge. Ukoliko nastaviš da pregledaš i koristiš našu Internet prodavnicu slažeš se sa upotrebom kolačića i politikom privatnosti.