Zagrejte rernu na 220 stepeni. Za to vreme, u vangli izmešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U posebnoj posudi umutite puter, ulje, šećer i semenke vanile, tako da dobijete kremastu smesu. Viljuškom ulupajte jaja jedno po jedno i dodajte esktrakt vanile.
Pomešajte sve tri smese, polako dodavajući brašno u smesu sa puterom zajedno sa mlekom, i na kraju umešajte umućena jaja. Podmažite kalupe za krofne puterom i kašikom polako sipajte smesu u njih, tako da napunite samo 1/4 svakog kalupa, jer će testo dosta narasti. Pecite u zagrejanoj rerni 7-8 minuta.
Dok se krofne peku, pripremite glazuru. Pomešajte šećer u prahu, otopljen puter, vanilu i so, a zatim dodajte i mleko, kašiku po kašiku dok ne dobijete finu gustinu. Po želji, dodajte i nekoliko kapi željene boje. Stavite u mikrotalasnu pećnicu na 6-10 sekundi, a zatim umačite prohlađene krofne u glazuru. Ukrasite šarenim mrvicama, rendanom čokoladom...
0666010200
0,00